måndag 21 augusti 2023

SPRIT, GALOSCHER OCH OXFILÉ

 Sagt av känt folk någon gång under 1968 enligt tidningen Se.

Donner

Jörn Donner: När nu dom som inte dricker sprit får försäkringar billigare, så borde ju dom som inte har försäkrat få köpa spriten billigare.

Staffan Lindén: Vi svenskar måste älska kläder i samma mörka nyans som en råtta antar då hon lekt hela dagen på en kolpråm i regn.

Red Top: Tänk om alla annonsförfattare skulle tala lika förföriskt till oss karlar som till kvinnorna: Gåtfull, oåtkomlig, gäckande - i Tre Torns galoscher.


Fagerström

Allan Fagerström: En människa som lyckats härda ut i 70 år i detta människofientliga samhälle ska väl ha rätt att få sig en sup på ålderns dar.

Margit Winberg: Jag vill inte läsa ett enda recept till på helstekt oxfilé. Jag vill läsa om hur pengarna ska räcka till oxfilé.

Torvald Gahlin: Ja, det vet man väl att en bank aldrig tar en risk förrän den övertygat sig om att ingen sådan föreligger.


Mumma

Kar de Mumma: När det gäller att ta medaljer åt USA då har USA minsann inte något emot de färgade. Undra på att de springer fort, så förföljda som de varit i alla tider.

Cello: Fast 64 år är kanske ingen ålder för en kvinnotjusare som Onassis, som både har världens största lustjakt och världens största jaktlust.

Sixten Ahrenberg: Smörgåsbordet anses vara livsfarligt, Det var särskilt populärt i början av 1900-talet och flertalet av dem som åt av det då är ju faktiskt döda.




2 kommentarer: