tisdag 11 juli 2023

DAGS IGEN FÖR ÅRETS MATCH

 Den stora tiokampen på landet är en tävling med gamla anor och rötter långt bakåt i tiden. Man får gå tillbaka ända till de sista åren av förra årtusendet för att spåra upprinnelsen till detta anrika och av tradition starkt belastade arrangemang, som ibland även går under namnet de slutna Sunningemästerskapen..

Ända sedan mitten av 1990-talet har kåsören och redaktör S drabbat samman i en kraftmätning som saknar motstycke i det annars så lugna och stillsamma sommarstugeområdet.
Från början genomförde de båda atleterna en mastodontartad tiokamp över två fullmatade tävlingsdagar med tidsödande och kraftkrävande grenar som stövelkastning, stenstötning, bolltrixning, straffsparksläggning och trestegshopp utan ansats.


Det har även förekommit grenar med starkt intellektuell prägel, till exempel korsordslösning på tid och olika former av frågesport samt prickskytte med plastboll mot olika föremål.
I takt med att åren gått och de båda atleterna åldrats har denna från början gigantiska kraftmätning sjunkit ihop till en trekamp och endagstävling, där lunchätning och efterföljande bankett har övertagit allt större del av de tävlandes intresse och planering.

Men innan årets match kunde ta sin början gällde det att fastställa vilka grenar som skulle ingå i tävlingsprogrammet den här gången Detta skulle ske på ett upptaktsmöte till vilket båda atleterna hade fått kallelse i god tid.
Fortsättning följer i morgon i denna blogg.

1 kommentar:

  1. Ser med spänning fram emot dessa atleternas kamp

    SvaraRadera