onsdag 12 juli 2023

FÖRBEREDANDE JURYSAMMANTRÄDE NÄRA SLUTA I FORMIDABELT FIASKO

 Den stora mångkampen på landet mellan redaktör S och kåsören närmade sig med stormsteg.
Enligt traditionen föregås själva matchen alltid av ett jurysammanträde där riktlinjer dras upp och eventuella meningsskiljaktigheter dryftas på ett rättframt och uppriktigt sätt. Årets möte höll dock på att sluta i ett fullständigt fiasko sedan det utsatts för ett stilbrott av sällan skådade proportioner.


Sedan urminnes tider har detta möte inramats av deltagarnas inmundigande av var sin Budapestbakelse, eller i mån av tillgång ännu hellre en så stor längd som möjligt av samma superba bakverk.
Denna gång hade det fallit på kåsörens lott att inhandla en dylik, vilket dock visade sig vara lättare sagt än gjort. Som vanligt var han ute i sista stund för att hinna till mötet på utsatt tid men räknade ändå med att kunna utföra uppdraget genom att under ett bussbyte på stan snabbt kila in i den stora delikatessbutiken.

Där gjorde han emellertid en upptäckt som nästan fick håret att resa sig på hans huvud. I den annars så välfyllda kyldisken fanns inte en enda Budapestbakelse så långt ögat nådde. För en kort stund stod han där villrådig och handlingsförlamad, alldeles stel av fasa. Sedan rev han åt sig två helt vanliga små Prinsessbakelser och sprang till bussen efter att ha betalat i kassan.

Redaktör S tog beskedet som en man. Utan att med en min avslöja sin besvikelse satte han på kaffet och dukade fram ett fat med småkakor som extra tilltugg.
Själva mötet gick i lugnets tecken. Inga motioner hade inlämnats och inga hetlevrade debattörer fanns uppsatta på talarlistan.



Den stora frågan var om tiokampen, som genom åren hade krympt ihop till en trekamp, skulle fortsätta som detta eller om man skulle ta ytterligare ett steg i utvecklingen och köra tävlingen på två grenar, dock fortfarande naturligtvis under beteckningen tiokamp. Detta förslag röstades dock ner, varpå mötet beslutade att årets match skulle avgöras precis som föregående års i form av pilkastning, frågesport och minigolf med samling under den stora tallen utanför kåsörens sommarstuga.
Forrtsättning i morgon i denna blogg.

2 kommentarer:

  1. Det blir intressant

    SvaraRadera
  2. Kan man köpa biljetter till denna formidabla tvekamp för att kunna följa den live ?

    SvaraRadera