måndag 28 februari 2022

MENTAL UPPLADDNING FÖR VASALOPPET

 Det har sagts tidigare men det tål att upprepas. Idrotten av i dag handlar mycket om målbilder. Den som drömmer om medaljer ska kunna se sig själv stående på prispallen när han blundar.
För att stärka psyket har jag tagit fram några gamla fotografier från Vasaloppet, nu när det strax är dags för det stora kraftprovet mellan Sälen och Mora.


Den första jag hittade är kanske inte helt idealisk i detta avseende. Den togs av Bohusläningens fotograf Peo Nilsson 1978 och föreställer en undersökande journalist som är ute och rekar i spåret ett par dagar före loppet.


Bild nummer två är tagen av Bohusläningens Lasse Edwartz några år senare. På den ser man en åkande reporter som testar backarna vid Oxberg för att undersöka hur det känns när elitåkarna sätter in stöten och höjer tempot i stigningen efter sex mils åkning.


Min tredje och sista målbild är tagen av mig själv och föreställer soffan på vilken jag ämnar genomföra årets lopp med fyra fluffiga kuddar och nytvättat duntäcke som främsta tävlingsredskap. Kaffe, bullar och blåbärssoppa står också på programmet.
En utförlig rapport följer i denna blogg under förutsättning att jag lyckas ta mig i mål.


1 kommentar: