tisdag 23 oktober 2018

DÄR GRÄVSKOPORNA GÅTT FRAM

Det grävs och rivs och byggs i Uddevalla lite då och då. Så här såg det ut på Kilbäcksgatan 1987 då huset med adress Kilbäcksgatan 14 just hade jämnats med marken. Här fanns en gång i tiden Luxor radio, liksom Väskan och strumpan.



Det handlade alltså om hörnhuset mot Norra Drottninggatan som från det hållet hade adress Norra Drottninggatan 8. Där låg en gång i tiden Helsings pappershandel med Mjölkbaren en trappa upp. Senare fanns på hörnet Sultans grill- och glassbar, som serverade den på 1980-talet tämligen exotiska rätten kebab.



Den här bilden knäppte jag en stund senare samma dag. Den visar Norra Drottninggatan sedd norrut från Hallmans hörna med PK-banken på hörnet snett emot bokhandeln. Till vänster ses Domusvaruhuset och längre bort Bohusläningens hus.



Och så här såg Kungsgatan ut på den tiden med bänkar och blomlådor i mitten. Nämast till höger Handelsbankens hus med Uddevalla Resebyrå, Thörners skivbar, Uppströms frisersalong och lite längre upp Bergs tobak. Året var alltså 1987.
(Klicka på bilderna så blir de större.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar