fredag 11 januari 2019

POTATISHUSET OCH "NYPAN"

Så här såg det ut på Trädgårdsgatan bort mot Kålgårdsberget på våren 1991. På vänster sida har vi Potatishuset med den tillhörande röda skåpbilen som har stannat strax utanför. Därintill låg vid den här tiden Standard Herrkläder som senare detta år flyttade till hörnet på Kungsgatan 26.


I byggnaden med tornet på andra sidan Kilbäcksgatan låg en gång i tiden restaurang Rane, även kallad ”Nypan”, som dock slog igen portarna redan 1972. Till höger i bild under Electroluxskylten fanns Kökshörnan med adress Kilbäcksgatan 29, och längst bort skymtar nu som då Svarta Örnvillan på Lagerbergsgatan.


Förflyttar vi oss till andra sidan rådhuset kommer vi till Torggatan, där det såg ut på det här viset 1991. Närmast till höger har vi Skaraborgsbanken och på hörnet mitt emot ligger O´Briens restaurang. Den efterträddes så småningom av Agassis som hade pizzeria på hörnet och restaurang vägg i vägg på Kungsgatan.
På Torggatan fanns också en videobutik där man kunde hyra filmer och köpa med sig chips och godis hem till TV-soffan. Fortsätter vi Torggatan ännu en bit bort kommer vi på vänster sida till byggnaden som en gång för länge sedan inrymde gamla brandstationen med dess karakteristiska torn.


Och på andra sidan torget flyter Bäveån stilla denna soliga vårdag 1991. Bilden är tagen från träbron och det är alltså Hanssonska bron som syns längre ner.
(Klicka på bilderna så blir de större.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar