lördag 2 februari 2019

KUNGSGATAN FRÅN LILLA TORGET

Övre delen av Kungsgatan har genomgått en kraftig förändring sedan 1990-talet. På den här bilden, som är tagen från Lilla torget och västerut, ser vi hur några av husen mitt emot Agnebergsskolan fortfarande står kvar sommaren 1990.


Hörnhuset Kunggatan-Östergatan är visserligen rivet, alltså byggnaden där GF Kroppskulturs kansli fanns i många åt och som tidigare inrymde Edvard Carlssons speceriaffär, även känd som Carlsson på Öster. Kvar finns fortfarande vid den här tiden Hagbergs Kläder med adress Kungsgatan 43, och längre upp i 47:an ser vi hur Lackman har övertagit Gogo Livs lokaler.
Längre ner är det fortfarande ljussignaler i stället för rondell utanför Einars Conditori, och i kvarteret Herrnhut tyder byggnadsställningarna på stora ombyggnader.


Så här fridfullt var det framför Hasselbackshuset en stilla vårvinterdag 1991. Klockan på kyrktornet visar fem över halv två och buss 805 har stannat för att ta upp passagerare till Tureborg och Äsperöd.


I Hasselbacken ser det också lugnt och stillsamt ut. En mamma med barnvagn tar igen sig på en bänk, medan en liten grabb verkar vara på väg bort mot de många duvorna intill staketet mot Bäveån.
(Klicka på bilderna så blir de större.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar