måndag 6 april 2020

NÅGRA ORD OM FARFARS CYKEL


Det skulle skrivas uppsats i skolan på ämnet ”Min farfars cykel”.
- Nu får ni ge fritt spelrum åt er fantasi och skaparförmåga, sa lärarinnan. Enda kravet är att uppsatsen ska innehålla minst hundra ord.
Då skrev lille Urban följande:
Farfar skulle en dag cykla iväg för att uträtta ett ärende. Några hundra meter hemifrån passerade han järnvägsövergången och då kom tåget. Farfar överlevde, men cykeln blev helt förstörd. Detta är 29 ord. De andra 71 orden sa farfar medan han plockade ihop det som var kvar av cykeln.”Uppsatsskrivning på ämnet ”En fotbollsmatch”,
Lille Eskil gillade fotboll men den här gången hade han förskräckligt svårt att få ihop något. Han tänkte och tänkte men hur han än funderade var det helt stopp. Till slut gav han upp och skrev:
Matchen inställd på grund av regn”.Uppsatsskrivning på ämnet ”Människan och djuren”.
Lille Kalle skrev:
Det som skiljer människan från djuren är att hon kan tala. Så om det står en schimpans i katedern och pratar så är det inte en apa utan magister Jansson.”Och så var det dags för matematiklektion:
- Om du har tio chokladkakor, Pelle, och delar dem med din lillebror, hur många får då han?
- Tre.
- Kan du inte räkna bättre?
- Jo, men det kan inte han.- Om tio man river ett hus på tre dagar, hur lång tid tar det då för fem man att riva samma hus?
- Det går inte, magistern. Man kan ju inte riva samma hus mer än en gång.- Om jag lägger tolv ägg på bordet och sen tar bort sju av dem, hur många blir det kvar då?
- Kan magistern verkligen lägga ägg?4 kommentarer: