måndag 20 april 2020

SAMLING VID STATYN PÅ TORGET

Statyn på Kungstorget har i alla tider varit en självklar samlingsplats för de flesta uddevallabor. Många är vi som har stämt möte med någon där eller bara slagit oss ner en stund på något av trappstegen med en glass eller en dricka medan Karl X Gustav och Erik Dahlberg fortsatt att blicka ut över staden ovanför våra huvuden. 


Så också den här sommardagen på det här gamla kortet från första halvan av 60-talet. Observera Gams Färghandel i bakgrunden och den lilla kiosken på hörnet mot Eskilstunaboden.


En bit därifrån står dessa båda för mig okända ynglingar och diskuterar någon detalj på en av de stora amerikanska bilar som parkerats på torget. Men är det inte Gunnar Berg som kommer där borta?


Chevrolet av årsmodell 1955. Observera nummerplåten där O:et är länsbokstav för Göteborgs och Bohus län. När den femsiffriga nummerserien tog slut lade man till ett A efter O:et. Stockholmsbilister körde omkring med både AA och AB på sina nummerplåtar men om det blev något OB här minns jag inte.

1 kommentar:

  1. Jag är ganska säker på att OB fanns, eftersom GB var med på O skyltarna, om jag inte har drömt. Chevan är från 50 talet, plåtad på Västanvindsvägen.

    SvaraRadera