onsdag 30 juni 2021

PSYKOLOGISK KRIGFÖRING

Så hade det då äntligen blivit dags att köra igång sommarens stora mångkamp på Sunningen. Klockan tre på eftermiddagen en stekhet junidag möttes två sammanbitna män på gräset utanför kåsörens sommarstuga, där pilkastningsmomentet skulle avgöras som gren nummer ett.

Redaktör S uppenbarade sig i kortbyxor, t-shirt och skärmmössa utan firmamärken och reklam för sponsorer, medan kåsören ställde sig på startlinjen i en keps med texten Arsenal Football Club, en t-tröja misstänkt lik italienska landslagets EM-dress och ett par Cristiano Ronaldo-sockar av märket CR 7

Efter lätt uppmjukning av respektive kastarm kunde den stora psykologiska krigföringen börja.
-Du är väl medveten om varför du förlorade förra året, sa kåsören.
-Ja, sa redaktör S. Du vann två grenar och jag en.
-Det är klart, sa kåsören. Men varför tror du att det blev så?
-Tillfälligheternas spel, sa redaktör S..

-Nej, sa kåsören. Det berodde på att du för första gången i denna mångkamps historia mötte en utvilad motståndare som sluppit ställa väckarklockan på ringning, kasta i sig frukosten och stressa iväg till tävlingsarenan med andan i halsen bara för att du ville starta första grenen i gryningen. När jag fick sova ut på morgonen var jag oslagbar och nu är förhållandena de samma.
-Åja, sa redaktör S. Vi får väl se.

Redan vid lottdragningen sattes den taktiska förmågan på prov hos atleterna.
Redaktör S drog det längsta strået och fick välja turordning, vilket resulterade i följande resonemang:
-Om du börjar i pilkastningen så får jag börja svara i frågesporten och du får börja slå på golfbanan. Det betyder att jag kan ha koll på dig under golfen så därför väljer jag att låta dig börja kasta.
Pilkastningsmomentet genomfördes enligt samma regler som vid tidigare drabbningar, alltså tre pilar var i varje omgång för de tävlande som hade att träffa darttavlans tårtbitsformade poängfält i ordningsföljd från 1 till 20.

Kåsören inledde med tre grova missar mot tårtbit nummer ett, varpå redaktör S gjorde likadant.
-Vi är väl inte riktigt uppvärmda än, sa kåsören.
-Det märks att ett år har gått sen sist, sa redaktör S.
Missarna avlöste varandra och de enda träffar som kändes riktigt distinkta var de som satt i trädet som tavlan var upphängd på.
-Konstigt att det trädet har överlevt, sa redaktör S.
-Jag tycker det börjar se lite visset ut, sa kåsören.

Snart började dock pilarna sitta där de skulle. Redaktör S gick raskt fram till nummer sex men fastnade en stund på sjuan, medan kåsören hade stora problem att komma vidare från nummer fyra.
-Det här är ju inte klokt, sa redaktör S. Har vi alltid varit så här dåliga?

-Ja, jag tror det, sa kåsören.

Men snart började det värsta nervdallret släppa. Redaktör S gick upp till ledning med 10-5 som blev 15-10 innan han gjorde ett ryck och stod som segrare med utklassningssiffrorna 20-10.
Därmed ledde han mångkampen med 1-0 varpå det hade blivit dags för gren nummer två, frågesport.
Fortsättning följer i morgon.

1 kommentar: