måndag 28 juni 2021

SUPERARRANGEMANG PÅ SUNNINGEN

Så har det då äntligen blivit dags för sommarens stora superarrangemang. Snart ska sanningens ögonblick nalkas i form av giganternas kamp, årets match alla kategorier, den sägenomsusade mångkampen som ända sedan slutet av förra århundradet utspelats på stränderna kring den lilla sömniga sommaridyllen Sunningen.Här vid en av de allra innersta vikarna av de sju haven, i skuggan av den världsberömda bron över Sunninge sund, ska drabbningen stå mellan två till tusen taggade atleter.
Det handlar förstås om den kolossala kraftmätning som även går under benämningen de inofficiella och synnerligen slutna Sunningemästerskapen i mångkamp mellan kåsören och redaktör S.Detta starkt traditionsbundna evenemang har anor ända från mitten av 1990-talet - då som en lång och kraftkrävande tiokamp över två dagar med grenar som stenstötning, stövelkastning, straffsparksläggning och trestegshopp utan ansats.
Det har även förekommit grenar med stark intellektuell prägel, till exempel korsordslösning och olika former av frågesport samt bolltrixning och prickskytte med plastboll mot trädstam..


På senare år har dock detta ståtliga program justerats en aning. Av den ursprungliga tiokampen har blivit en trekamp, delvis beroende på tilltagande ålderdomssvaghet hos två gubbar som sedan länge och med bred marginal har passerat den övre medelåldern,
Liksom tidigare år har ett förberedande jurysammanträde utlysts för att utröna huruvida några önskemål om ytterligare ändringar av grenprogrammet föreligger från någon av parterna
En utförlig rapport från detta följer i morgon i denna blogg, 
där så småningom också detaljerade och uttömmande referat gren för gren kommer att presenteras.


1 kommentar: