torsdag 2 mars 2023

SOFFVASAN – HÄR KOMMER JAG

 


Jaha, då var det dags igen. Dags att ställa väckarklockan på ringning och gå upp i gryningen och knäppa igång teven. Dags att värma blåbärssoppa på spisen, brygga Vasaloppskaffe och ställa fram Vasaloppsmuggen på bordet i vardagsrummet.


Dags att bädda på soffan framför teven och krypa ner under duntäcket för att än en gång åka Vasaloppet i pyjamas med fyra fluffiga kuddar bakom nacken.
Visst tar det emot att gå upp så tidigt på morgonen. Visst är det jobbigt att inte få sova tills man vaknar av sig själv ens på söndag morgon.


Ibland skriker hela kroppen att man ska vända sig på sidan och somna om när väckarklockan ringer. Det är då det gäller att bita ihop och vältra sig över sängkanten och på vacklande ben ta sig till startplatsen på soffan.
Vetskapen att man får ta med sig sängkläderna till vardagsrummet och bädda där brukar kunna ge ny motivation.


Och så snart starten har gått och man har kommit igång och fått sträcka ut benen ordentligt under täcket framför teven brukar det lätta något.
Känner man bara sin kropp och vet hur den svarar på sådana här kraftprov kan det vara riktigt härligt att ta i lite extra för att hänga med tv-skotern alla de nio milen mot det hägrande målet nere i Mora.
En utförlig rapport följer senare i denna blogg.

1 kommentar:

  1. Det är viktigare att huvudet hänger med ,än kroppen

    SvaraRadera