onsdag 22 april 2015

ÄN FINNS DET HOPP FÖR GREAT BRITAIN

På vandring längs gatorna i Notting Hill och Bayswater frågar jag mig vart alla gamla Londongummor har tagit vägen. För inte så länge sedan förföljdes jag vart jag gick av dessa hurtiga tanter i hundraårsåldern med gnisslande rullator och krav på handräckning i olika affärer eller begäran om ledsagning över gatan.


Men nu ser jag som sagt inte en skymt av dessa gamla hedervärda damer längre. Förmodligen har tiden hunnit ikapp dem och jag måste säga att jag saknar dem när jag vandrar omkring på bakgatorna i eftermiddagsskymningen.


Därför var det desto mer välgörande att läsa i Evening Standard.att 84-åriga baronessan och överhusledamoten Lady Sharples hade slagit handväskan i huvudet på en cyklist som trampade mot rött ljus och var nära att köra på henne på ett övergångsställe utanför parlamentet..
Jag önskar bara att jag hade slagit hårdare, sa hon enligt tidningen.


Efter att tre gånger ha varit nära att bli överkörd på Londons gator gick hon nu ut och krävde obligatoriska registreringsskyltar på cyklar.
 De är en sabla plåga, sa hon vidare. Jag vet att de behöver komma till arbetet och många av dem uppför sig korrekt men det finns ett växande antal som struntar i ljussignalerna. Den här gången hade jag handväskan redo men tyvärr träffade jag inte tillräckligt hårt.


För egen del skulle jag bara vilja tillägga att med damer som denna slagkraftga baronessa finns det fortfarande hopp för Great Britain.


1 kommentar: