torsdag 9 april 2015

REDAKTÖR A OCH DIREKTÖR JOHANSSON

När redaktör A och en som hette Johansson skulle åka till Malmö i ett ärende hade den sistnämnde glömt att beställa hotellrum.
Redaktör A grep då telefonen, ringde upp Hotell Savoy i Malmö och sa till Johansson att det här ska jag ordna åt dig.


Sedan presenterade han sig som direktör Johansson från Uddevalla och lyckades med hjälp av ett antal grova lögner och stor svada prata omkull portieren så till den milda grad att denne lovade reservera ett rum på hotellet trots att där egentlige var fullbelagt.
Dagen därpå begav sig de båda resenärerna till Malmö. När de hade klivit av tåget klappade redaktör A Johansson på axeln och sa:
Nu går jag till mitt hotell så får du söka upp din gamle vän i portierlogen på Savoy.


Men när Johansson kom dit stod en kvinnlig portier bakom disken. När han talade om vem han var och framförde sitt ärende tog hon upp en lapp och läste på den medan hon misstroget synade den oansenlige gästen.
Här har blivit överbokat, sa hon. Men vi kan förmedla rum på andra hotell.


Sedan gav hon Johansson en adress. Den ledde till Gamla stan där han en stund senare vandrade allt djupare in i gränderna bland rivningskåkar och porrbutiker. Slutligen var han framme vid ett litet oansenligt hotell och fick ett trångt rum på tredje våningen.

Hur den utlovade natten på lyxhotell därigenom förvandlades till en mardröm, som hämtad direkt ur en skräckfilm, kommer att avslöjas i nästa avsnitt av denna sannsaga ur verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar