måndag 7 november 2016

HETT JULKLAPPSTIPS

Här kommer ett hett julklappstips, min senaste bok ”Alfabilder, raketost och rock´n´roll”. Den handlar om hur det var att växa upp i Uddevalla på 1950-talet. En perfekt julklapp till mor och far, mormor och morfar, farmor och farfar. Eller någon annan som var med på den tiden.


Omslagsbilden har gjorts av konstnären Marian Väpnargård. Boken omfattar 157 sidor, innehåller cirka 150 bilder i färg och svartvitt och kan köpas direkt av mig genom att ringa till 0522-10599 eller mejla till gujohans@telia.com Pris 220 kronor så levererar jag inom Uddevalla. Går även att rekvirera från förlaget på http://www.litenupplaga.se/1514för 235 kronor plus frakt. Eller på någon av de stora boksajterna på nätet.


Det här är boken för dig som minns Alfabilderna, vinylskivorna, brylcremen och raketosten.


I all synnerhet om du också läste Bildjournalen, Rekord-Magasinet, Tvillingdetektiverna, Bill den förskräcklige och Enid Blytons mysterieböcker.


Och drack Ingo-läsk medan du lyssnade på Timmen Tumba, Karusellen och Cege Hammarlunds bilradio.


Det handlar också om pojkfotboll och scoutläger, biografer och korvkiosker, Blekets skola, Uddevalla Högre Allmänna Läroverk, Jerrys bar, Kafé Linnea och Hultmans konditori samt hur Gustaf Thordén tog över Oddevold och försökte värva ihop ett allsvenskt fotbollslag.


Häng med på en nostalgitripp till femtiotalet.
Mejla till mig på gujohans@telia.com eller ring 0522-10599 så levererar jag boken för 220 kronor inom Uddevalla.


1 kommentar: