fredag 18 november 2016

STÅLMANNEN STARKARE ÄN FANTOMEN?

Att välja rätt är inte lätt. Det började redan i barndomen, till exempel när man skulle köpa serietidning. Stålmannen och Fantomen kostade 50 öre styck och hade båda sina fördelar. Stålmannen var starkare och hade röntgensyn och kunde flyga ända ut i rymden om det inte fanns kryptonit i närheten. 


Men Fantomen kändes mera trovärdig. Även om han var den vandrande vålnaden som inte kunde dö och hade tio tigrars styrka så stod han med båda fötterna på jorden i alla fall, om han inte satt på tronen i Dödskallegrottan eller var ute och red på Hero förstås. Dessutom gick både Knockout-Charlie och Hopalong Cassidy som extraserier i Fantomen och ibland King vid Gränspolisen också.


Och kunde man förresten vara säker på att Stålmannen verkligen var starkast? I så fall måste han ju ha minst elva tigrars styrka. Och när Fantomen rörde sig stod blixten stilla så om dom skulle mötas kanske han skulle vinna på sin snabbhet.
Det fanns mycket att fundera på när man växte upp. Och att välja serietidning var alltid lika svårt. För det mesta blev det Fantomen men jag minns att så fort man hade betalat och fått sin tidning undrade man vad Stålmannen hade för sig med Lex Luthor och Lois Lane i Metropolis den här veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar