onsdag 6 september 2017

SOM SAGT VAR

Saxat ur tidningen Se från 1971 om vad känt folk påstås ha sagt i veckan.


Thorvald Gahlin: Der faktum att en del politiska ytterlighetsriktningar lyckas bli beaktade världen över tyder på att jorden inte är rund utan flat.

Eld: Världens undergång blir kanske inte så dramatisk, men den kommer långsamt smygande. Haven förgiftas, gäddorna får cancer, luften stinker kring fabrikerna och befolkningen återgår sakta men säkert till hedendomen,


Jolo: Ibland vill man kunna fråga flugorna hur de kan ta sig in mellan dubbelfönstren som man själv inte kan sära.

Gösta Söderlund i Dala-Demokraten: Det är bra att Sven Stolpe finns. Men tacka Gud för att han är ensam i sitt slag.


Cello: Häromdan läste vi att restaurangerna lägger på 200 procent på spritpriserna, Det är på spriten man tar in pengarna. Om inte gästerna fyller krogarna, så måste krogarna fylla gästerna.

Dagens Nyheter: Den som gräver en grop åt andra kallas stadsplanerare.


Jaques Tati om filmregi: Tiden det tar att göra en film hänger ihop med mitt sätt att jobba. Jag använder mig mycket av djur. Om jag säger åt en hund att kissa på den här stolpen, kanske han kissar på en annan. Det tar tid med djur.

Ekonomen: Ett nytt dataspråk håller på att vinna insteg i företagsvärlden. Det heter BABEL (Bara Att Bluffa Eller Låtsas).

Red Top: En gång om året besöker polisen byn så att invånarna kan anmäla de brott de blivit utsatta för under de senaste tolv månaderna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar