fredag 2 februari 2018

NILSSONS SPECERIAFFÄR

Nilssons speceriaffär vid Hedegärdebron var en av många små kvartersbutiker i Uddevalla en gång i tiden. På det här kortet från 1979 är verksamheten fortfarande igång. ”Gevalia dricks mest” står det på skylten i fönstret och postens gula brevlåda på väggen sitter på samma plats som den gjorde i många år. Men några ljussignaler i korsningen Edingsvägen-Hedegatan verkar inte finnas.

Mot Hedegärdebron.

Sedan ser vi kvarteret Örnen på en bild från 1979, tagen från järnvägsövergången vid Lagerbergsgatan med delar av Östraboskolan skymtande i bakgrunden. Det ser väl ungefär likadant ut i dag så när som på lite staket och växtlighet.

Kvarteret Örnen.

I Örnens så kallade barnrikehus bodde många tuffa killar när jag växte upp på 50-talet så här gällde det att passa sig när man hade vägarna förbi.

Kämpegatan.

Så här såg delar av Kämpegatan ut sommaren 1979. Huset närmast till höger är borta i dag, liksom det gamla övergångsstället och ett par av husen längre fram. Det är Samnerödsvägen som kommer nerifrån Hönseberget till vänster och sedan fortsätter upp till höger mot Kokärr lite längre fram på Kämpegatan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar