fredag 7 september 2018

INGEN RÖK UTAN ELD

Har ni kysst någon som rökt Philip Morris?
I så fall, flickor, hade ni ingenting för´et. Ryska forskare har just bevisat att killar som röker är dåliga älskare!
Så börjar en text i tidningen Se från 1967.
Men man ska inte tro allt som påstås, även om varken fake news eller ryska trollfabrjker var aktuella vid tidpunkten i fråga för drygt femtio år sedan.


Se-kåsören Gits Olsson uppger sig tillhöra skeptikerna och har därför beslutat göra en egen utredning i ämnet. Bästa sättet tycks då vara att helt enkelt fråga konsumenterna, det vill säga dom som konsumerar älskare, alltså tjejerna.
I sin spalt Mummel i kön längst bak i tidningen har han föranstaltat om en enkät bland flickor som nått så pass stadgad ålder att de har ett par Tylösandssemestrar bakom sig. De bör veta vad de snackar om, när det gäller svenska älskare, rökare och icke rökare, skriver Gits och fortsätter:


100 procent av de tillfrågade sade sig vara så pass nyktra att de klart hajade frågan.
99 procent försäkrade att de råkat ut för älskare.
1 procent – ett hembiträde från Sibyllegatan – sa att någon älskare hade hon aldrig haft ”om man inte räknar byrådirektörn förstås”.


Till att börja med avslöjade undesökningen att svenska kvinnor är oerhört sangviniska i sin inställning till den manlige partnern. I överraskande många fall hade man inte ens brytt sig om att kolla om vederbörande var rökare eller ej. Bland dem som kunde ge besked i frågan var det endast ett fåtal som kommit på idén att sammanställa rökningen med partnerns prestationsförmåga i det väsentliga ögonblicket.


1 procent – Asta Bengtsson på Wollmar Yxkullsgatan – sade sig avsky älskare som röker, ända sen den gången hon följde en plåtslagare hem från Grönan och han envisades med att röka Flor de Brazil under akten. Inte för att röken var direkt generande, men plåtslagaren blev så till sig i trasorna att han tappade cigarren och brände Asta i häcken.


1 procent – Ulla Hermansson från Lilla Essingen – sade sig tvärtemot vara tacksam för att somliga älskare röker. Hon blev svårt på smällen efter en pingstafton på Lillsjönäs festplats, men tack vare att mannen var rökare kunde han uppspåras och faderskapet fastställas. Hans namn stod på asken. Han hette Kent.


14 procent var klart övertygade om att de ryska forskarna hade rätt i sitt påstående att rökning nedsätter potensen. De hade observerat detta hos sina äkta män. Här må dock parentetiskt inskjutas att dessa flickor samtliga var över 86 år.


Flera av de tillfrågade undrade hur det kunde komma sig att Hollywoodfilmens älskare i alla tider uppträtt med tuff cigarett dinglande i mungipan, om detta skulle vara så farligt för kapaciteten. En fru i en söderförort sa:
– Min man brukar sätta en cigarett i mungipan och är då så lik Humphrey Bogart, det vill säga om man bortser från Bogart. Båda röker nämligen Chesterfield.


En obemärkt 38-åring i Bandhagen säger:
En oskyldig cigarett kan väl inte vara så farligt. Det är värre när man kryper i säng med turkar, för vattenpiporna snörvlar så förbannat att man kommer ur stämningen.
Så långt Gits Olsson i tidningen Se från 1967, där han avslutningsvis påpekar att utredning pågår i pressläggningsögonblicket. Vad han nu kan mena med det.


1 kommentar:

  1. Ja Gunnar, du och Gits tillsammans kan bara bli bra. Tackar / Bengt

    SvaraRadera