torsdag 6 december 2018

JULAFTON MED BERRA

Berra hade lovat familjen Karlsson att ställa upp som tomte på julafton.


Han anlände i taxi på eftermiddagen, ganska glad i hatten, och smög fram till källardörren, medan husets ungar satt klistrade framför teven och spanade in Tjuren Ferdinand och Lady och Lufsen.


I källaren möttes han av pappa Karlsson som lämnade över tomtekläder och julklappssäck.
När han hade bytt om bad han Karlsson om en stor sup för att få den rätta grovheten på rösten bakom tomtemasken.
Sedan ville han ha en i det andra benet också, men då blev Karlsson betänksam och sa att den får vi allt vänta med till efteråt.
Därpå gick han upp till familjen, medan Berra smög ut runt huset och ringde på ytterdörren.


Tomten släpptes in av Karlsson själv, och efter diverse mullrande och brummande ute i tamburen gjorde han entré i vardagsrummet, där resten av familjen satt församlad vid julgranen och tindrade förväntansfullt med ögonen.
Till deras stora förvåning började tomten halta svårt, när han gick över golvet med säcken och slog sig ner i en fåtölj.
-Tomten har ont i benet, sa yngsta grabben.
-
Ja, det har han, brummade Berra bakom masken. Fråga pappa om han har nån medicin hemma. Jag orkar nog inte dela ut julklapparna annars.


Hur ska detta sluta? Det avslöjas i min nya bok Mr Pinkertons bästa som passar alldeles utmärkt att ge bort i julklapp till vänner och bekanta. Detta var bara början på ett av de 48 kapitlen. Resten finns att läsa i boken som kan beställas direkt från förlaget på www.litenupplaga.se/1833 och de stora boksajterna på nätet för cirka 200 kronor inklusive frakt. Den går också att köpa i Hallmans bokhandel eller så kan man kontakta mig på gujohans@telia.com eller 0522-10599. Jag levererar direkt vid dörren inom Uddevalla tätort eller så kan man komma hem till mig och få boken signerad vid köksbordet.

1 kommentar: