måndag 3 december 2018

KUNGSGATAN PÅ 80-TALET

Så här såg en del av Kungsgatan ut på 1980-talet med bänkar och blomlådor i mitten, sedan den blivit permanent gågata 1978. Den här bilden är tagen en solig vinterdag 1987 med spår av den senaste nederbörden i form av lite frusna snöklumpar här och där.


Närmast till höger ser vi Handelsbankens hus med Uddevalla Resebyrå och Thörners skivbar med Radio-TV och snabbframkallning av film. Färdiga färgbilder på kort tid utlovas på en reklamskylt mitt i gatan. 
I samma hus finns Uppströms frisersalong och lite längre upp Bergs tobak. Till vänster tvärs över gatan skymtar Wallmans Optik och Oscariaskor.


Om vi backar några steg och vänder oss lite åt vänster får vi Norra Drottninggatan i blickfånget. Bilden är tagen i Hallmans hörna med PK-banken på hörnet snett emot. Till vänster har vi Domusvaruhuset och längre bort Bohusläningens hus.


Fortsätter vi en bit bort och viker av åt höger kommer vi till Kilbäcksgatan. Så här såg där ut 1987 då huset med adress Kilbäcksgatan 14 just hade jämnats med marken. Här fanns en gång i tiden Luxor Radio, Thors Ur och blomsteraffären Fleur.. I dag är där en tatueringsstudio, ungefär där grävmaskinen står på bilden, och en frisersalong på hörnet. 
(Klicka på bilderna så blir de större.)

1 kommentar: