tisdag 23 april 2019

EGERSBERG FÖR 70 ÅR SEDAN

Så här såg det ut på Egersberg i norra Uddevalla för 70 år sedan. Det är min syster Birgitta och jag som har blivit fotograferade på baksidan av huset Vallmovägen 6 med solur, stenparti, utomhusaltan och takfönster. Huset byggdes av Ivan Qvick och stod klart 1945 då mina föräldrar flyttade in som hyresgäster i två rum och kök på övervåningen.Rakt fram ses familjen Ferms hus på Egersbergsvägen 30 och till höger bodde familjen Tamnhed med adress Egersbergsvägen 27.De flesta som byggde hus här uppe vid den här tiden var löntagare och hantverkare som gjorde en stor del av jobbet själva och hjälpte varandra. Några grävmaskiner lär inte ha förekommit utan källare och grund grävdes ut för hand med hacka och spade.Här har mamma Ingrid och pappa Sven fått besök av familjen Marcusson i slutet på 40-talet. Det är Gunvor och Sture (alltså den gamle elitorienteraren som här verkar knyta skorna just som fotografen slår till) samt sonen Bosse.
I bakgrunden ser man hur taket håller på att läggas på familjen Malkolmssons hus med adress Vallmovägen 3, som så småningom övertogs av fotbollsdomaren Henry Karlsson. Till vänster bodde familjen Rönnblom på Vallmovägen 4.
(Klicka på bilderna så blir de större.)

2 kommentarer:

  1. Så roligt att se. Kommer ihåg er alla från min barndom. Hälsningar Gudrun Jurende

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gudrun! Jag kommer ihåg dig också. Så klart. Och din bror Arnold. Jag har ett kort där din pappa Eskil är med som kommer i min blogg lite längre fram.

      Radera