fredag 20 augusti 2021

SOM SAGT VAR . . .

 I tidningen Se från 1972 hittar jag en spalt med citat från vad känt folk påstås ha sagt under veckan som gått.

Marit

Marit Paulsen: Varför kallas man ”ordfattig” när man svär? Det är bildat, vårdat, fint om jag säger ”Det var utomordentligt tråkigt”. Men när jag säger exakt samma sak fast naturligare och lättare: ”Det var för jävligt” - då är jag plötslig ordfattig,

Hans Alfredson: Varför ska SJ löna sig? Landsvägarna lönar sig inte. Lasaretten lönar sig inte. Domstolarna lönar sig inte, Och inte ens grundskolan går med vinst.

Bellan Roos: Jag tyckte bäst om att göra monologer. Då fick man vara för sig själv på scenen. Julia Ceasar och jag var goda vänner, men stod vi på scenen samtidigt, brukade hon få hosta när jag skulle säga mina repliker,


Hagge

Hagge Geigert: Jag är unik i Sverige, fullständigt enastående. Det finns ingen annan teaterdirektör i detta land som ensam och utan statligt eller kommunalt stöd klarar att år efter år sätta upp en revy. Jag tycker man borde resa en staty över mig.

Red Top (Lennart Nyblom): Meteorologi behärskar jag lika bra som någon annan. Om du lägger tusentals lappar med påskriften ”Dåligt väder” och ”Fint väder” i en hatt och sedan drar en om dagen, säger de statistiska lagarna att du med denna enkla metod når femtio procent rätt.

Inger-Marie Opperud: Astrid Lindgren sänker sig aldrig till barnens nivå. Hon höjer sig till den i stället. Det är en väldig skillnad.


Cello

Cello (Olle Carle): När båda sidorna på en matta ser likadana ut, så kan det lätt hända att en familj som vill ha heltäckt i fastigheten får feltäckt i hastigheten.

Kar de Mumma (Erik Zetterström): Allting går upp, utom dom som sitter på taburetterna.

Gösta Ollén: Svenska folket är rött med vita knutar och därför älskar folket Snoddas.
1 kommentar: