måndag 27 september 2021

NYKTRA FOTBOLLSSPELARE

 Vad detta var för ett fotbollslag hade jag ingen aning om när jag hittade det här kortet i ett av min mors gamla fotoalbum. Men så råkade jag bläddra lite i Tage Berglunds bok ”Minnen och bilder II” från 1993 och där hittade jag samma foto, föreställande Uddevalla Godtemplarungdoms lag.



Så här skriver gamle Oddevoldledaren och Uddevallakännaren Tage:
Kortet ovan har Arvid Forsberg bidragit med, som bortsett från att det handlar om bollsparkeri visar kända uddevallare i ungdomens dar. Det är Uddevalla Godtemplarungdoms lag vi ser på kortet efter en match mot Västergötlands motsvarighet. En match i Gräfsnäs 1931, eller var det 1932, som enligt Arvid slutade med en vinst för Uddevallapojkarna med 5-0.”

Och här finns också namnen på spelarna i laget, som ställde upp för fotografen enligt den tidens rådande system med målvakt och backar längst fram, följda av halvbackskedjan och stående längst bak forwardskedjan.
I främre raden ser vi från vänster Nisse Karlsson, Bertil ”Knaster” Johansson och Sture Johansson, bakom dem Kjell Johansson, Arne ”Knaster” Johansson och Gustav Johansson samt stående bakom dem från vänster Arne Backlund, Gösta Forsberg, Arvid Forsberg, okänd samt Nisse Simonsson.
Tilläggas kan att Gräfsnäs är ett samhälla i Västergötland vid sjön Anten, två mil norr om Alingsås.

(Klicka på bilden så blir den större.)



1 kommentar: