fredag 5 december 2014

NÄR BOHUSLÄN MÖTTE AIK

Här är ytterligare några bilder ur min nya bok ”Stjärnmatcher, Dynamitlopp och brassesparkar”. Den är en fortsättning på fjolårets ”Kuriren, Bohusläningen och jag” och innehåller tolv nya kapitel med journalistminnen på 200 sidor.
Stjärnmatcherna var namnet på fem fotbollsmatcher i Uddevalla, där en svältfödd publik fick se allsvenska topplag spela mot Bohusläns landskapslag, förstärkt med utlandsproffsen Örjan Persson och Janne Olsson, landslagsmännen Sten Pålsson och Kurt Axelsson och med förbundskaptenen Orvar Bergmark som trogen gäst år efter år.
Här är en bild från den första matchen 1968 när Bohusläns lag spelade 2-2 mot AIK på Rimnersvallen.
Lagkaptenerna Örjan Persso och Jim Nildén byter standar medan domaren Karl-Axel Johansson tittar på.
Dynamitloppet var en backtävling som i flera år samlade hela svenska eliten och lockade 10-12 000 åskådare till en bergknalle på Bohusläns regementes gamla övningsområde.

Intervju med Stig Blomqvist, Per Eklund och Bror Danielsson i Dynamitbacken.
I boken berättas också hur det gick efter VM för de brasilianska spelare som var i Uddevala och mötte Österrike på Rimnersvallen 1958 och vilka som fortfarande är i livet. En av de första som gick bort var legendariske Garrincha, älskad som få i Brasilien men med ett tragiskt levnadsöde.

Garrincha spelar spel i Soldathemmet vid Bohusläns regemente i väntan på VM-matchen på Rimnersvallen, som han dock inte fick vara med i. Till höger mittfältaren Dino Sani, som platsade i premiärlaget men inte i finaen.
Boken heter alltså ”Stjärnmatcher, Dynamitlopp och brassesparkar” och kan köpas direkt av mig för 210 kronor. Ring 0520-10599 eller mejla till gujohans@telia.com så levererar jag inom Uddevalla. Den går också att köpa genom Recito förlag på www.litenupplaga.se/1308 för 232 kronor inklusive frakt eller på någon av de stora boksajterna för priser från cirka 230 kronor och uppåt. Köp den till dig själv eller ge bort den i julklapp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar