fredag 22 juli 2016

TIDERNAS TOPPLISTOR

Granskningen av tidningen Se från 1971 fortsätter.


En av Londons största attraktioner är Madam Tussauds vaxkabinett, konstaterar Rit-Ola i nummer 3 av tidningen och fortsätter:
"Det är ett ställe där Londonborna håller kontakten med dagens och gårdagens historia. För en tid sedan fick besökare hos Madam Tussauds under en månads tid fylla i frågeformulär. Det gällde olika kategorier - och här är resultatet från några av de gjorda omröstningarna.


Listan över tidernas hjältegestalter såg ut så här:
1. Winston Churchill, 2. Jesus Kristus, 3. John Kennedy, 4. Lord Nelson, 5. Jeanne d´Arc.


Listan över topprestationer inom olika fack med hjältegloria av evighetstyp leddes av månbestigaren Neil Armstrong, följd av Albert Einstein, mångossen Buzz Aldrin, världsomseglaren sir Francis Chichester och radiumkvinnan madan Curie.


Glamourlistan: 1. Elizabeth Taylor, 2. Sofia Loren, 3. Raquel Welch, 4. Brigitte Bardot, 5. Marilyn Monroe.


Listan över alla tiders knölar toppades givetvis av Adolf Hitler, följd av Mao, Enoch Powell och Richard Nixon. Varefter följde USA;s vicepresident Spiro Agnew, Dracula, premiärminister Edward Heath och ett femtiotal smärre knölar."

Så långt Rit-Ola. Om någon saknar namn som Idi Amin, Saddam Hussein och Pol Pot vill jag påminna om att listan alltså är från 1971 och att dessa potentater då bara var i början av sina respektive karriärer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar