fredag 30 september 2016

BALDERSON, BROMAN OCH SVARTE FILIP

Saxat ur spalten Vad dom sa i veckan ur tidningen Se 1971:


Bo Balderson i Statsrådets fall: Det finns tre sätt att få ett företag på knä. Det naturskönaste är att lägga det i Norrland, det festligaste är att göra sonen till verkställande direktör, men det säkraste är att förstatliga det.

Cello: Barmästaren skakar drinkar på öl och vodka. Antagligen heter han William också bara för att kunderna ska kunna peka på honom och säga: ”Look – Willam Shakes Beer”.

Torvald Gahlin: Om en ål försökte slingra sig som en partipolitiker skulle den bryta ryggen av sig.


Sten Broman: Fula kvinnor är det värsta jag vet och en ful kvinna som spelar dragspel och tillika joddlar är en treenighet i jävlighet.

Margit Vinberg: Det är med artighet som med en luftkudde, den innehåller inget värdefullt men den mildrar stötar.

Tidningen Arbetaren: Gamla Hälsingborg heter ju nunera Helsingborg. Det är en reform i rett riktning som ökar jemlikheten i språket, invånarna i andra steder bör genast setta igång och jeklas för att få en endring till det bettre. Era vare Helsingborg!

Svarte Filip, fotbollshjälte från 20-talet: Mot en skövdekombination gjorde jag tolv mål i en och samma match. IFK Göteborg vann med 19-1. Domaren fick ha småsten i fickorna för att räkna målen.


Och så tar vi väl några blandade karameller med okända upphovsmän:

Konstapeln vid spaningsroteln sa att den gripne bundits vid brottet: 
- Han försa sig. Han sa att han befann sig utomlands de två sista dagarna i februari. Men de två sista dagarna i februari finns ju inte!

Utöver Köpenhamn kunde lille Wilhelm endast räkna upp tre danska städer: Ålborg, Tuborg och Carlsberg.

Stinsen blev förbannad när gamla fru Håkansson plockade rosor i stationens blomrabatter. Men fru Håkansson hänvisade till en affisch på stationsväggen, där det stod: Utnyttja SJ:s rabatter!

När dykaren togs upp till ytan därför att arbetet var slut för dagen sa han: - I det här jobbet är man ledig så fort man är upptagen.1 kommentar: