måndag 13 november 2017

SUNNINGEN SOMMAREN 1977

I ett av mina gamla fotoalbum hittade jag några bilder från Sunningen, tagna i mitten av 70-talet.
På den första ser vi vägen som leder mot Sunningens brygga, om man svänger höger längst bort i korsningen där alla brevlådorna fanns. 1977 var här bara en smal grusväg. Ingen asfalt, ingen gång- och cykelbana, inga farthinder. Och trafiken var inte tätare än att man obekymrat kunde promenera mitt i vägen, med eller utan barnvagn.


Sunningevägen.

På nästa bild ser man vägen upp mot backkrönet och vidare in mot Uddevalla. Det ensamma huset vid vägkanten tillhörde ”Fiskarn Olsson” som vi sa när jag växte upp på 50-talet. Där kunde man köpa både potatis och jordgubbar av bästa kvalitet. Sonen Herbert, som tog över huset, minns jag som mannen som gick runt och läste av elmätarna men han gjorde säkert mycket annat också.


Olssons hus.

Nästan precis mitt i bilden här under går i dag Uddevallabron. Den lilla vita stugan till vänster nere vid vattnet tillhörde min far Sven Johansson. Där ovanför skymtar taket och flaggstången till Birger Arnströmers stuga, som sedan övertogs av sonen Bill. Till höger bodde Larssons och framför dem syns Åke Aronssons hus, som då var den enda årets runt-bostaden i detta område.

Västra kroken.

Bilden har jag tagit från andra sidan viken med Rödberget i ryggen, alltså den vik som på kartan kallas Kroken.
Alla de här stugorna revs 1998 eller -99, liksom ett 80-tal andra hus i ett stråk bort mot Björkängen, där motorvägen går i dag.
(Kiicka på bilderna så blir de större.)

1 kommentar: