torsdag 16 november 2017

TORGHANDEL OCH LEKPLATS

I ett gammalt fotoalbum hittar jag en bild från Kungstorget i Uddevalla som det såg ut en sommardag 1977. Det är väl inte så värst mycket annorlunda än i dag - med ett undantag. Ganska precis mitt i bilden skymtar en vit skylt med texten Angelique. Det var namnet på diskoteket i hörnhuset Torggatan-Kungsgatan, där många av dagens äldre uddevallabor säkert minns hur de shakade loss på 70-talet.

Kungstorget.

Ytterligare några bilder från Tureborg hittar jag också. Långt in på 70-talet var torget vid Tureborgs centrum inte värst mycket mer än en stor ödslig yta. Men på hösten 1977 kom det grävfordon och byggjobbare för att göra i ordning något mellan ICA-butiken i Tureborgsvägen 14 och Konsum, som nu hade bytt namn till Servus, i nummer 12.

Tureborgs torg . . .

Och när den första snön kom såg det ut så här, en alldeles ny lekplats med diverse attraktioner som användes flitigt i några år. I dag finns dock inga spår kvar av den.

. . . blev lekplats.

Lyfte man blicken lite högre kunde man se Villa Elfkullen i snölandskapet, lätt att upptäcka bakom de avlövade träd som då var betydligt mindre än i dag.


Villa Elfkullen.

Klicka på bilderna så blir de större. Fler gamla kort kommer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar