fredag 22 januari 2021

DE TRE KUVERTEN

När direktören för det stora multinationella företaget skulle sluta, gav han sin efterträdare tre kuvert och sa:
- När jag tog över företaget gjorde den förre direktören så här med mig, och nu vill jag föra traditionen vidare. Det handlar om företagets skötsel. Första gången du får problem så öppnar du det första kuvertet. Får du nya bekymmer så öppnar du det andra. Och fortsätter problemen öppnar du det tredje. Lycka till nu!

Den nye direktören la kuverten i en skrivbordslåda och tänkte inte mer på det.
Efter ett halvår började det gå dåligt för företaget och vinsten minskade betänkligt.Den nye direktören blev orolig men så kom han att tänka på kuverten. Han tog fram det första och öppnade det. Där stod: ”Skyll på din företrädare.”
Då kallade han till presskonferens och meddelade att allt berodde på gamla problem som han fått överta men som nu var på väg att lösas. Och efter ett tag gick krisen över.

Sex månader senare sjönk försäljningen kraftigt på nytt. Då öppnade han det andra kuvertet. Där stod: ”Omorganisera.”
Ny presskonferens med besked om att hela företagets organisation nu skulle göras om från grunden.
Krisen gick över, men efter ytterligare ett halvår var det dags igen, Försäljningen sjönk katastrofalt och direktören fick skulden.

Då stängde han in sig på kontoret, sjönk ner i sin stol och torkade svetten ur pannan. Hans sista hopp stod nu till det tredje kuvertet. Med darrande händer tog han fram det ur skrivbordslådan och öppnade det. 
Där stod: ”Gör i ordning tre kuvert.”

2 kommentarer: