fredag 15 januari 2021

OSS AFFÄRSMÄN EMELLAN

 
Den nye vaktmästaren på det stora museet var mycket nöjd med sin första dag på jobbet. Innan han skulle gå hem gick han in till chefen och sa:
- Ni kommer att få mycket glädje av mig. Jag har redan sålt en Zorn och två Liljefors.Personalen på den stora bilfirman hade alla en namnskylt fastskruvad på skrivbordet. En dag kom chefen in till den aningen oförtagsamme Olsson med en skruvmejsel och sa:
- Ja, Olsson. Du ska inte bli avskedad. Men jag tänkte lossa på skruvarna lite så du känner hur löst du sitter.En ung man fick börja jobba tillfälligt i en trävaruaffär. Innehavaren ville testa honom och beslöt att sätta den unge mannen på prov. Därför fick en bekant gå in affären och spela kund.
- Har ni kvisthål, frågade denne allvarli
gt.
- Nej, sa den unge mannen. Dom är tyvärr slut för tillfället.
- Jaha, sa kunden. Får jag fråga vad ni annars använder dom till.
Den unge mannen funderade ett ögonblick och så svarade han:
- Vi brukar ha dom till rumphål på trähästar,En nyanställd man i en fruktaffär fick besök av en kund som ville köpa en halv melon. Han tyckte det verkade konstigt så han ursäktade sig ett ögonblick och gick in på lagret för att fråga chefen hur han skulle göra.
- Det står en jävla stolle ute i affären och säger att han vill köpa en halv melon, förklarade han.
Men just som han sagt det upptäckte han att kunden hade följt efter honom in på lagret och stod och lyssnade. Då vände han sig om och gjorde en artig gest mot kunden medan han sa till chefen:
- Och den här gentlemannen vill köpa den andra halvan.

2 kommentarer: