måndag 22 augusti 2022

FRUNTIMMERSVECKAN MED MERA

 Sagt i veckan 1968 enligt tidningen Se.

Langer

Pekka Langer: Den enda kvinna som protesterat mot att jag vill avskaffa ordet ”frnntimmer” har en något originell motivering: -Vad ska man då kalla den där veckan i juli, då det alltid regnar så mycket?


Cello: Utlänningar som kommer hit och frågar efter sniglar, upptäcker ganska snart att sniglar sällan serveras på krogen, där det i stället är sniglarna som serverar.

Åke Cato: Svenska Akademien har beslutat införa datumstämplade almanackor.

Westerlund

Catrin Westerlund: Jag avskyr bara armar på kvinnor över 25 år – särskilt på vintern när armarna blir lite blålknottriga.


Hemming Sten om färg-TV från OS-ishockeyn: Den där blå linjen som alla kommentatorer pratat om i alla år visade sig plötsligt vara blå.

Red Top: I filmens barndom bar alla kapitalister hög hatt och någon sorts jacket med vitkantad väst. Att de där femton familjerna som suger ut oss i dag har kunnat hålla på så länge med sin hantering beror naturligtvis på att de listigt förklätt sig i vanliga filthattar och kavajkostym.


Ehrenmark

Torsten Ehrenmark: Vi skulle aldrig ha släppt Norge. Unionsupplösningen gav oss en fruktansvärd motståndare på skidor. Om Oscar II bara varit lite bestämdare och inte suttit och skrivit en massa poesi som ingen numera läser, så hade vi varit oslagbara. Norge kunde mycket väl vara ett landskap inom Sverige. Norrmännen pratar i alla fall inte konstigare än värmlänningar och göteborgare.


Kubiken Borg i Expressen: Till årets polis-SM i friidrott har anmälts konstapel Jonas Malm. Konstapel Malm kommer att deltaga i 110 meter häck, den så kallade snuthäcken.


Stig Nahlbom i Expressen: Tet er para porr överallt i Sverige. Som ny ten tär Pombi Pitt.


1 kommentar:

  1. Det är fantastiskt så bra. Tack för att du delar med dig av dessa godbitar Gunnar 😂

    SvaraRadera