fredag 2 augusti 2013

BRISTANDE BOLLBEHANDLING

Det hade blivit dags att ta fram fotbollen i femkampen mellan kåsören och redaktör S. Ställningen var 1-1 efter de båda inledande grenarna frågesport och pilkastning.


Nu vidtog bolltricksning, i vilken de båda atleterna uppträdde som de två omtumlade och ledbrutna gamlingar de kände sig efter de senaste timmarnas ösregn med bländande blixtar och dundrande åska.
Märkligt nog hade ovädret gjort en kort paus, så att man kunde vistas utomhus en stund. Men planen var naturligtvis blöt och svårbemästrad efter det skyfallsliknande regnet, vilket kan vara en förklaring till det som följde. Möjligen också det faktum att deltagarna endast hade fem försök var, av vilka det bästa räknades.


Båda hade svårt att få upp bollen till en början. Redaktör S inledde med tre tillslag, varpå kåsören svarade med fyra. I tredje omgången fick kåsören ihop elva och var en kort stund i ledningen, innan redaktör S lyckades komma upp i 14 tillslag och vinna grenen knappt men klart.
– Detta är pinsamt, sa kåsören. Förr kunde man ju stå och göra flera hundra.
– Tur att ingen ser oss, sa redaktör S.


Redaktör S ledde alltså femkampen med 2-1 när det var dags för prickskytte med boll, en gren som nu hade ersatt fjolårets straffsparksläggning på grund av befarat närgånget publikintresse.
Straffarna hade den gången slagits mot ett mål på den närbelägna campingplatsen, men eftersom denna nu kryllade av badgäster och turister med husvagnar och tält hade programmet ändrats.


Tio skott var mot en av kåsörens trädgårdsstolar var nu vad som gällde. För att det skulle räknas som mål enades spelarna om att bollen inte bara måste träffa mellan stolsbenen utan också passera genom hela stolen.
Dessa förfinade regler ledde till en högdramatisk tillställning med förtätad stämning och nästan olidlig spänning ända in i sista matchminuten.


Denna den jämnaste grenen i hela femkampen stod hela tiden och vägde fram och tillbaka. Efteråt konstaterade båda spelarna spontant att inte ens självaste Hitchcock torde ha kunnat pressa ut något mer gastkramande ur en sådan tillställning.
I halvtid var ställningen 2-2, Efter paus ökade redaktör S på sin målskörd med ytterligare två fullträffar och stannade på fyra.


Kåsören hade nu avgörandet i egna fötter. Först slog han två bollar i var sin stolpe men gjorde mål på de närmast följande två, så att ställningen var 4-4 inför sista skottet. Detta träffade perfekt så att segern blev hans med 5-4.
Den sammanlagda ställningen var alltså 2-2 i antal grensegrar inför den avslutande minigolfen.
Spännande fortsättning i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar