fredag 16 augusti 2013

STAVFEL KNÄCKTE LOVANDE FRIIDROTTSYNGLING

Stavhoppstävlingen på ängen uppe i skogen hade avbrutits medan tävlingsjuryn sammanträdde.


Anledningen var att Nisse Bengtsson hade fått en tvåkrona av kärringa Larsson som hade gått förbi just som han klarat 2.10 och likt den stavhoppande prästen Bob Richards knäppt händerna i bön och tackat Gud medan han knäböjde i nedslagsgropen.
– Jag vet inte vad ni håller på med gossar, men jag tycker om att ni prisar Herren, sa kärringa Larsson och gav Nisse Bengtsson en blank tvåkrona.


Tävlingsjuryn beslöt att Nisse Bengtsson skulle slippa diskvalifikation som professionell om han köpte kokosmunkar till deltagarna för hela pengen, och så kunde tävlingen fortsätta.
Nisse Bengtsson hade hittat ett extra fint litet träd i skogen som han huggit ner och förvandlat till en superstav. Den hade god svikt och gav en lätt katapultverkan nästan i klass med senare tiders glasfiberstavar.


Den böjde sig dock mer och mer för varje hopp han gjorde. På 2.20 rev alla hans medtävlare ut sig medan Nisse Bengtsson klarade i sista försöket och stod som segrare i hela mästerskapet. Då gick han på jakt efter banrekordet och höjde till osannolika 2.30.
Han tog extra lång ansats och gav allt i första försöket. Men nu höll inte staven för påfrestningarna längre. Det small som ett pistolskott när den gick av mitt i hoppet.


Nisse Bengtsson drattade på ändan med en duns rakt ner på den stenhårda marken vid sidan av nedslagsgropen. Han föll så tungt att han tappade luften. Först blev han sittande några sekunder och kippade efter andan. Sedan kom han på fötter och började springa runt i cirklar medan han flämtade att han inte kunde andas.
Samtliga medtävlare kastade sig då över honom och började dunka honom i ryggen så han skulle få luft igen. Alla utom Berras brorsa som började skratta hysteriskt och sedan vrålade:
– Stavfel, stavfel!!!


Då kom kärringa Larsson gående på stigen bredvid ängen igen och fick se hur alla kastade sig över den religiöse gossen och slog honom allt vad de orkade. Hon sprang så fort hon kunde till Nisse Bengtssons farsa och sa att Bengtsson måste komma omedelbart för nu håller de andra gossarna på att slå ihjäl Bengtssons gosse.
Gubben Bengtsson sprang dit och stoppade misshandeln just som hans son återfick talförmågan och kunde resa sig igen,


Men när han skulle förklara för sin far vad det var fråga om, fick denne syn på den långa listen som han skulle ha till ombyggnaden i källaren och som han hade letat efter halva sommaren utan att veta att Nisse Bengtsson hade stulit den för att använda som stavhoppsribba.
Därmed beslagtog han ribban och gick hem, och sedan var det sluthoppat på ängen uppe i skogen den sommaren.

1 kommentar:

  1. Nu har jag stavat mig igenom denna underbara amatöridrottshistoria. Jag hade MYCKET mysigt!

    SvaraRadera