fredag 9 maj 2014

MYSTERIET MED DEN FÖRSVUNNA GURKAN

Allt är inte vad det ser ut att vara. Det var något jag blev varse efter att ha varit och handlat en matkasse i vilken bland annat ingick en gurka för 7:75.


Detta framgick tydligt av kvittot.
Det var bara det att när jag kom hem och packade upp fanns ingen gurka i kassen.
Jag var helt säker på att jag hade köpt en gurka när jag varit och handlat tidigare på dagen. Jag kom mycket väl ihåg att jag hade lagt gurkan överst i plastkassen när jag tog varorna från bandet.


För att kolla att jag inte hade blivit gaggig tog jag nu fram kvittot från affären. Där stod: Gurka svensk 0,322 kg, 23,90/kg, 7,75.
Det fanns alltså papper på att jag hade köpt en gurka för 7,75. Frågan var bara vart den hade tagit vägen.


Efter mycket skarpt tänkande och mödosamt detektivarbete lyckades jag så småningom utröna hur försvinnandet hade gått till. Här följer hela händelseförloppet:
I affären packade jag ner mina varor i påsen och kontrollerade noga att jag inte hade glömt något på bandet. Sedan bar jag kassen till bilen, öppnade bagageluckan och ställde in varorna.


När jag kom hem backade jag som vanligt ner för den lilla utförsbacken till garaget och stannade framför garageporten.
Jag öppnade bagageluckan, lyfte ut matkassen och bar in den i källaren. Därpå gick jag ut igen, öppnade garageporten och backade in bilen. Jag stängde garageporten, gick in i källaren, grep kassen med matvarorna och kollade noga att inget hade ramlat ut på golvet innan jag bar upp den i köket.


Sedan ställde jag kassen på köksbordet och började packa upp. Alla grönsaker la jag på en särskild hylla i kylskåpet. En stund senare tog jag fram alltihop för att göra en sallad. Det var då jag upptäckte att gurkan saknades.
Jag gick tillbaka ner i källaren och försökte tänka igenom allt jag hade gjort bit för bit.
När jag hade kommit så långt som till garageporten upptäckte jag att där var ganska skräpigt.


Förutom en massa vissna löv och ett par kolapapper, låg där också en gammal tablettask och en tom plastpåse.
Vad är det för konstiga människor som slänger in allt detta skräp på min tomt, tänkte jag.
Sedan gick jag in i garaget, öppnade bagageluckan på bilen och fortsatte leta där.
Men ingenstans hittade jag den försvunna gurkan.


Till slut gav jag upp och var på väg in i huset igen, när jag kom att tänka på den smutsiga plastpåsen och att jag kanske borde lägga den bland soporna.
När jag tog upp den tyckte jag att den kändes konstig, och efter att ha tittat lite extra skymtade jag något grönaktigt slem inne i påsen.
Det var då jag förstod alltihop.


När jag synade föremålet närmare insåg jag nämligen att det var den plastinpackade gurkan!
Eller rättare sagt vad som återstod av den sedan jag hade backat över den med bilen!
Tydligen hade den ramlat ur den välfyllda kassen när jag lyfte ut denna ur bagageutrymmet och sedan blivit liggande på marken utanför garaget, varpå jag hade kört över den när jag backade in bilen.


Det är med stor tvekan jag berättar allt detta. En person som kör över sin egen mat med bilen och sedan funderar ut konspirationsteorier och ställer sig och svär över folk som skräpar ner på hans tomt förtjänar knappast någon större tilltro.
I det här fallet skulle jag möjligen kunna försvara mig med att jag i alla fall har visat en viss ånger och ärligt erkänt mitt misstag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar