onsdag 2 juli 2014

IT´S ALL OVER

I England vet alla vettiga människor att fotboll är ett spel som ska spelas på vintern.


När vädret är vackert och planerna gröna gör man uppehåll i seriespelet. När höstrusket sätter in går man igång igen, men riktigt nöjd är man inte förrän det blir minusgrader och snöstorm.
Det är sånt som gör pojkar till män, som härdar kroppen och ger hår på bröstet.
Och så får stollegökarna i det internationella fotbollsförbundet för sig att man ska spela fotboll mitt i sommaren. I Sydamerika dessutom!


Och för att djävlas riktigt ordentligt med engelsmännen placerar man dem i en grupp som inleds långt inne i Amazonas djungler, där det råder ett alldeles speciellt klimat med en rent otroligt hög luftfuktighet och en värme som inte är avsedd för människor.
Och där inbillar man sig att det ska gå att spela fotboll. Bara att springa omkring och kippa efter luft i några minuter i detta stekheta helvete kan få vem som helst att längta hem till Old Trafford, Stamford Bridge, Goodison Park, Loftus Road och White Hart Lane med dess friska vindar, svalkande minusgrader och hälsosamma vinterdimma.


Nej, det är bara att lägga detta VM till handlingarna och gå vidare. För egen del gör jag det med en självupplevd historia om hur riktig fotboll ska spelas längre fram i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar