torsdag 3 mars 2016

SOFFVASAN - HÄR KOMMER JAG

Jaha, då var det dags igen. Dags att ställa väckarklockan på ringning och gå upp i gryningen och knäppa igång teven. Dags att värma blåbärssoppa på spisen, brygga Vasaloppskaffe och ställa fram Vasaloppsmuggen på bordet i vardagsrummet.


Dags att bädda på soffan framför teven och krypa ner under duntäcket för att än en gång åka Vasaloppet i pyjamas med fyra fluffiga kuddar bakom nacken.
Visst tar det emot att gå upp så tidigt på morgonen. Visst är det jobbigt att inte få sova tills man vaknar av sig själv. Och visst känns det lite ruggigt att behöva lämna den goda sängvärmen så här i ottan en söndagmorgon.


Ibland skriker hela kroppen att man ska vända sig på sidan och somna om. Det är då det gäller att bita ihop och skapa positiva målbilder med fokus på att vältra sig över sängkanten och på något sätt ta sig till startplatsen på soffan.
Vetskapen att man får ta med sig sängkläderna till vardagsrummet och bädda där brukar kunna ge ny motivation.Och så snart starten har gått och man har kommit igång och fått sträcka ut benen ordentligt under täcket framför teven brukar det lätta något.
Känner man bara sin kropp och vet hur den svarar på sådana här kraftprov kan det vara riktigt härligt att ge allt för att hänga med tv-skotern alla de nio milen ner till Mora.
En ny rapport om vad soffåkaren bör äta och dricka under loppet följer i morgon i denna blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar