fredag 26 augusti 2016

DEN TÖRSTIGE CHURCHILL

Det går legender om Winston Churchill på de flesta områden, han sysslade ju med otroligt mycket, skriver Rit-Ola i nummer 6 av tidningen Se från 1971.


Bland annat går det legender om hans törst. Enligt så kallade säkra källor ska han således vid den stora rådplägningslunchen i augusti 1942 i Montgomerys högkvarter utanför Kairo ha petat i sig en helbutelj whisky, en hela portvin, två stora flaskor mineralvatten, sex cigarrer – och ingen lunch!


Svaret på frågan om Churchills dryckesvanor får man i den bok en av hans kvinnliga sekreterare, Phyllis Moir, skrivit. Boken heter ”I was Winston Churchills private secretary” och är försedd med ett förord av Winston, varför den bör vara tillförlitlig.


Han började dagen i ottan med te och två glas sherry. Till lunch drack han en halvbutelj rödvin och två glas portvin. Vid tretiden intogs dagens första whiskygrogg. Middagen begicks varje dag med en flaska champagne och som regel åkte en halvbutelj port ner till desserten. Till kaffet drack han Bisquit Dubouche Napoleon . Varefter han äntligen kunde börja skölja sig med favoritdrycken whisky och soda med isbitar.


Han rökte femton cigarrer om dan, Romeo y Julieta. Havanna från Kuba, 16 centimeter långa.
Vidare avslöjas att Churchill kunde laga mat. Han tyckte om grillat kött, var expert på sallader och sjöng när han joxade i köket.
Allt enligt Rit-Ola i tidningen Se från 1971.


2 kommentarer:

  1. Churchill lär ha svarat: "Daed bird doesn't leave the nest"
    När någon påpekade att hans gylf var öppen.

    SvaraRadera