fredag 7 augusti 2020

AVGÖRANDETS STUND INNE

Med obeveklig beslutsamhet närmade sig sanningens ögonblick i den stora mångkampen mellan kåsören och redaktör S. Avgörandets stund var nu inne i form av den helt utslagsgivande minigolfmatchen som skulle fastställa såväl var skåpet ska stå som att bollen är rund och en gång för alla skilja agnarna från vetet.
Efter var sin seger i de inledande grenarna pilkastning och frågesport skulle de båda atleterna nu alltså göra upp om årets mästarvärdighet med klubba och boll.


Matchen ägde rum på stadens bangolfanläggning, där det i vanlig ordning vimlade av amatörer och sällskapsspelare som inte hade en aning om vilken allvarlig uppgörelse som utspelades mitt ibland dem.
- Här var det lång kö, sa kåsören.
- Vi får hoppa mellan banorna och passa på när någon är ledig, sa redaktör S.
- Det är väl egentligen emot reglerna men nöden har ingen lag, sa kåsören.


Redan efter några få hål stod det klart att det skulle bli en jämn match där ledningen hela tiden skiftade med bara ett eller två slag.
Matchen böljade på under ovanligt stor tystnad. Båda atleterna såg sammanbitna ut och verkade svårt tagna av stundens allvar.
Kåsören kunde dock inte komma ifrån att hela tillställningen präglades av stor mystik. Bland annat inträffade några händelser som var för sig kanske inte var så konstiga men sammantagna föreföll svårförklarliga.


Just som han koncentrerade sig inför ett viktigt slag kom en boll farande och studsade in på hans bana, åtföljd av en ung dam som bad om ursäkt innan hon plockade upp sin boll och försvann.
Några banor längre fram stod en liten grabb och pillade på hindret så att varken redaktör S eller kåsören kom igenom förrän på tredje eller fjärde slaget.
- Jag tror han ändrade svårighetsgraden, sa kåsören.
- Ja, det tyckte jag också, sa redaktör S..
- Men det blev ju lika för båda även om det drog ner resultatet, sa kåsören..


På nästa bana slog redaktör S bollen lite för hårt så den rullade tillbaka nästan hela vägen.
Då ingrep en man i träningsoverall med golfklubbens märke och sa:
- Nu när du har varit där framme får du lägga bollen på linjen där..
- Ja, då blir det ju lättare, sa redaktör S och slog bollen i koppen.
- Hallå där, sa kåsören, Vad var detta?. Var det nån du hade vidtalat att assistera dig? Har du varit här och rekat och blivit kompis med folket här?
Men redaktör S förnekade detta och sedan följdes de båda åt i protokollet ända fram till sista hålet.
- Du leder med tre slag, sa redaktör S efter att ha studerat protokollet..


- Vänta lite sa kåsören. Jag tycker jag borde leda med mer. Får jag låna lappen..
Men motvilligt fick han medge att redaktör S hade räknat rätt.
Denne replikerade med en spik på sista hålet så att kåsören var tvungen att slå högst tre slag för att vinna, Han missade de två första men satte det tredje och vann matchen med 52 slag mt 51.


Sedan konstaterade de att kåsören för första gången i mannaminne stod som totalsegrare efter historiens jämnaste mångkamp mellan de båda atleterna, varpå redaktör S gratulerade och bjöd på glass i klubhhuset.

3 kommentarer:

 1. Slutet gott, d.v.s. glass. :D
  /Karp

  SvaraRadera
 2. Du är numera the Champ, en titel som du alltid får bära med dig.
  Nu har du verkligen rätt att glassa på Kungsgatan!
  4xHURRA!

  SvaraRadera
 3. Detta var alltså ett trendbrytande mästerskap. Det har varit oooooolidligt spännande. Grattis till denna stora seger Kåsören.

  SvaraRadera