onsdag 5 augusti 2020

PILKASTNING MED HAVSUTSIKT

Den stora mångkampen på Sunningen mellan kåsören och redaktör S fick en högst ovanlig, för att inte säga rent sensationell upptakt. På ett telefonmöte kvällen före ändrades nämligen de ursprungliga planerna på så sätt att årets match skulle genomföras utan lunchpaus efter de två första grenarna. Sedan juryn fattat det historiska beslutet att köra hela matchen i en följd stod det klart att årets tävling skulle bli ett kraftprov av sällan skådat slag.


Det är därför ingen överdrift att påstå att luften vibrerade av nervdaller och spänd förväntan då de båda atleterna samlades utanför kåsörens stuga.
När överdragskläderna plockats av visade det sig att kåsören ställde upp i en t-shirt med texten Oxford University och en keps som det stod Montenegro på, medan redaktör S kom till start iförd Sveriges Olympiska Kommittés tröja.


Först på programmet stod som vanligt pilkastning mot darttavla. Här gäller det att träffa tavlans tjugo tårtbitar i ordningsföljd från 1 till 20. De båda atleterna kastar tre pilar var i varje omgång mot en tall utanför kåsörens stuga, där piltavlan hängts upp på en spik.
Eftersom en av grannarna bygger nytt och har avverkat skog på sin tomt kunde kåsören denna gång bjuda på något så exklusivt som pilkastning med havsutsikt.


Ingen av atleterna lät sig emellertid hänryckas av de vackra vyer som bredde ut sig framför dem. Fullt fokus rådde på tävlingen där dock piltavlan ibland svajade betänkligt i blåsten från havet.
Lottningen utföll så att redaktör S drog det längsta strået och valde att börja kasta. Han greppade en pil och ställde sig i utgångsläge men något kast kom inte.
- Vad väntar du på, sa kåsören.
- Att tavlan ska sluta röra sig, sa redaktör S.


Såväl tävlingen som tavlan böljade sedan fram och åter mellan vindarna från havet.
Kåsören ryckte åt sig en tidig ledning och blev i vanlig ordning utsatt för misstankar om tjuvträning när han med tre pilar i rad träffade trean, fyran och femman. Men redaktör S samlade ihop sig och kontrade så att ställningen var helt jämn efter halva matchen, 10-10.


De båda atleterna avlöste sedan varandra i ledningen i den jämnaste pilkastningsduell som någonsin skådats på denna arena. Kåsören hade matchpil vid ställningen 19-19 men trots att han träffade ruta 20 ville pil-uschlingen inte fastna utan ramlade ner i blåsten. Redaktör S höll sedan nerverna under kontroll och lyckades sätta sista pilen och avgöra till seger med 20-19.
- Det var nära, sa han.
-Ja, sa kåsören. Och någon mer seger släpper jag inte ifrån mig på det viset.
Spännande fortsättning i morgon i denna blogg.

2 kommentarer: