måndag 26 juli 2021

RAPPORT FRÅN FÖRSÄKRINGSVÄRLDEN

 En skadereglerare på ett av de större försäkringsbolagen roade sig en gång i tiden med att samla in de festligaste formuleringarna i försäkringstagarnas skadeanmälningar, läser jag i ett gammalt exemplar av tidningen Se.

Här är ett axplock:

 

En Volvoägare: Jag trodde rutan var nedfälld, men jag märkte när jag stack ut huvudet genom den, att den var stängd.


En annan Volvoägare: Den andra föraren ändrade sig plötsligt, så det fanns ingenting annat att göra än att köra på honom.

 

Opelägare i Jämtland: Jag kan inte betala reparationskostnaderna, ty jag underhålles av min svärmor eftersom min hustru dog för tre år sedan.


Motorcyklist från Närke: Jag talade om för den andra idioten vad han gick för och fortsatte.


En förfördelad skrev: Vittnet kallade sig själv för gentleman, men jag tror det är riktigare att kalla honom för garageföreståndare.


En som kört på en fotgängare skrev: Jag körde över en karl, han erkände att felet var hans, för han hade blivit överkörd förut.


Även kossor framställs i ofördelaktig dager: Kon gick rakt emot bilen. Efteråt fick jag veta att hon inte var riktigt klok.


En dam lämnar detta skakande referat av en mopedolycka: Jag föll i vägbanan, min man fortsatte med sin moped och körde sedan i diket. Om jag fick hjälp eller om jag reste mig själv minns jag inte. Men när min man kom tillbaka och fick se att jag överlevt blev chocken för svår för honom så han föll ner avsvimmad.


En som blivit påkörd bakifrån skrev; Jag stannade vid övergångsstället, då motparten körde mig i stjärten utan min tillåtelse.


En skadeanmälan från Mellansverige: Undertecknad var inbjuden på supé. Medan vi spisade varseblev jag att någon hade vält min bil. Det var en son på stället som utfört dådet. Han hade berusat sig på förhand och då jag försökte tala förstånd med honom fick jag stryk och måste avslägsna mig från platsen.

1 kommentar: