måndag 22 april 2024

UNGDOMAR PÅ TUREBORG

 


Här har en skara barn ställt upp i den breda trappan framför affärerna på Tureborgsvägen 16 för att sjunga och spela för de boende i området. Året är 1981 så småttingarna på bilden bör vara i 50-årsåldern idag om nu någon känner igen sig. Andra cykelburna ungdomar har samlats framför konfektyraffären som drevs av familjen Holm och där Anna-Greta och Folke stod bakom disken. Till höger ser vi att det som hette Condis några år tidigare har bytt namn till Vårat Konditori. Och kan det rent av vara Bohusläningens fotograf Lasse Edwartz som ryckt ut med kameran och ses nere till höger i bild för att föreviga den lilla gårdsfesten.

2 kommentarer:

  1. Anna-Greta och Folke glömmer man inte. De hade ett tålamod av dess like när vi barn köpte små godis….En av den, två av den och en av den , nej förresten inte den osv 😂 . Man fick ta den tid man behövde för att få sin godispåse. Service på hög nivå

    SvaraRadera
  2. Susanne Botonjic23 april 2024 kl. 18:30

    Åh jag ser att jag och min bror är med. Det var Hjulius som hade ställt upp sin vagn utanför ungdomsgården på sommarlovet. Vi gick runt hela Tureborg och sjöng och spelade för att få med alla andra barn på Tureborg. Hjulius var verkligen sommarens höjdpunkt när den kom.

    SvaraRadera