fredag 15 mars 2013

RESTEN AV 70-TALET

Björn Borg vann Wimbledon, Sverige stod stilla när Stenmark åkte, Ulrika Knape hoppade så Toivo Öhman grät i teve och Teofilo Stevenson slog ut alla i första ronden.


Uri Geller koncentrerade sig så matsilvret kroknade i svenska hem, Elvis Presley dog och Transportarbetareförbundets ordförande Hans Ericson förhandlade tills motpartens representanter svimmade och fick bäras bort från nattmanglingarna.


Vi läste Gulagarkipelagen av Solsjenitsyn och Den skrattande polisen av Sjöwall/Wahlöö, såg Gökboet med Jack Nicholsen på bio, lyssnade på Cherpy cherpy cheap cheap med Middle of the road och i teve regerade Någonstans i Sverige med Loffe och hundrasjuan Andersson.


Evert Taube på Gröna Lund, Bobby Fischer mot Boris Spasskij i Reykjavik och The Rumble in the djungle med Muhammad Ali mot George Foreman mitt i natten i Kinshasa i mörkaste Afrika.
Raskens och Utvandrarna, Sjung med Egon, bröderna Malm och N P Möller, Arthur Ashe och Ilie Nastase, Simon Spies, Günther Sachs, Idi Amin, Carlos Monzon och Jag heter Bo Holmström go´afton i Kvällsöppet.


Svensktoppen med Ulf Elfving, Spola kröken, Sofia dansar gogo med Stefan Rüden och Rockfolket med Burken och Bertil Bertilsson.
Hemmafruarna i Skärholmen, Hasse Thomsén i München, The Boppers i parken, Svenska supvisor med Bengt Sändh, Doktor Gormander i Aftonbladet och förre grushandlaren Göte Borg i Expressen.


Henry Kissinger, Emil i Lönneberga, Alexandra Charles, Juha Väätäinen, Is this the way to Amarillo och Bernt Johansson med poliseskort mot målet i Montreal så det knottrade sig på ryggen på ett par miljoner svenskar.
Riksdagen debatterade om vi skulle få dricka mellanöl och göra maskrosvin, Rock-Ragge gjorde en nyinspelning av One night och Malmö FF fick stryk av Nottingham Forest i Europacupfinalen i München.


Pekka Vasala, Bianca Jagger, Ronnie Peterson, Reine Wisell, Henrik Danes, Ed McBain, Heinrich Böll och Isaac Baghevir Singer.
Börje Salming, Alistair McLean, Richard Nixon, Me and you and a dog named Boo, Stig Claeson, Den store Gatsby, fuskryssen med knappen på värjan, Aj aj aj det bultar och det bankar med Schytts och Någon jävla ordning ska det va i ett parti med C H Hermansson.

3 kommentarer:

 1. Två härliga minnesresor, Gurra!
  Bör rättas: Hasse E var ordf i Transportarbetarförbundet och kallades för Hasse Hoffa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Loa! Såg dessutom att han stavade efternamnet med bara ett s. De e möcke å hålla reda på.

   Radera
 2. På tal om "Någonstans i Sverige" så finns den att se återigen, på SVT play. Ifall du inte kände till! Har snart sett alla avsnitt, väldigt spännande att få en inblick i hur det kunde vara under beredskapstiden.

  http://www.oppetarkiv.se/video/1287991/nagonstans-i-sverige-avsnitt-1-av-7

  SvaraRadera