tisdag 4 november 2014

STJÄRNMATCHER, DYNAMITLOPP OCH BRASSESPARKAR

Så här ser min nya bok ut. Den är en direkt fortsättning på min förra och skulle alltså lika gärna kunna heta ”Kuriren, Bohusläningen och jag, del 2”. Men det tyckte jag var lite fantasilöst, så jag döpte den i stället till ”Stjärnmatcher, Dynamitlopp och brassesparkar” med syftning på tre av de tolv kapitlen.

Boken omfattar 200 sidor, har hårda pärmar och kan köpas direkt av mig för 210 kronor. Ring 0522-10599 eller 070-23 16 686 eller mejla till gujohans@telia.com så levererar jag inom Uddevalla och signerar för den som så önskar.

Staffan Tapper, Ralf Edström och Bosse Larsson på Rimnersvallen 1973.
Boken innehåller tolv nya kapitel journalistminnen med en hel del avslöjanden om vad som hände bakom kulisserna, sådant som man inte skrev om i tidningen under en stor del av mina 50 år som journalist i Uddevalla. Här finns också cirka 180 bilder och klipp ur gamla tidningar.
En kort presentation av vart och ett av de tolv kapitlen:

1. Gyllene tider för journalister (fotbollsresor till Budapest och München samt landskamper på Rimnersvallen med Ralf Edström och Ronnie Hellström)

2. Med Varg-Olle i Dynamitbacken (minnen från 25 Dynamitlopp och möten med motorässen Björn Waldegård, Stig Blomqvist, Per Eklund och Varg-Olle Nygren)

Med Varg-Olle Nygren i Dynamitbacken. 1976
3. Sista smällen med Ingo (vid ringside i den sista riktiga proffsboxningsgalan i Sverige plus möten med Ingemar Johansson, Bosse Högberg och Skofteby-Bengtsson)

4. Stjärnmatcherna på Rimnersvallen (årets höjdpunkt för fotbollspubliken i Uddevalla när allsvenska klubbar mötte Bohusläns Stjärnlag med Örjan Persson, Janne Olsson och Sten Pålsson)
Klipp ur Bohusläningen 1973.
5. Skolkamraten som blev världsmästare (Håkan Anderssons karriär fram till VM-titeln i motocross)

6. När Ricky kollapsade och presidenten satte sig (minnen från Finnkamper, EM och VM i friidrott som Bohusläningens utsände i Helsingfors)

Klipp ur Kuriren 1961.
7. Stenhårda SM-strider bland bohuslänska berg (orienterings-SM i Bohuslän och möten med världsmästaren Jörgen Mårtensson och de gamla bohuslänska stororienterarna Ove Forsberg och Rune Borg)

8. Mannen i den bruna kostymen (när Göteborgsjournalisten Sven ”Ess-Pe” Petersson satt vid ringside i sin bruna kostym vann Ingemar Johansson alla sina matcher)

9. Frånåkt av Lundbäck i press-VM (minnen från fyra decenniers skid-VM i Oslo och Falun)
Möte med Gunder Hägg 1983
10. Gunder och Arne – ett odödligt löparpar (om hur det gick till när Gunder Hägg och Arne Andersson besökte Uddevalla)

11. 57 år i styrelsen och svenskt rekord i DM-tecken (mångsysslaren Rolf Eriksson och långlöparen Gösta Hermansson berättar minnen från forna tiders Uddevalla)

Brasilianske lagkaptenen Bellini.
12. När Pelé och Garrincha inte platsade (VM-matchen Brasilien-Österrike på Rimnersvallen 1958 och ”brassematchen” Oddevold-Vasco da Gama året därpå samt hur det gick för de brasilianska spelarna efter VM och vad de som ännu lever gör i dag.)

Klipp ur Kuriren 1959.

Boken är slutsåld på förlaget men går fortfarande att köpa direkt av mig genom att ringa 0522-10599 eller mejla till gujohans@telia.com

1 kommentar: