tisdag 18 november 2014

SVERIGES ROLIGASTE PERSONER

Vilka är Sveriges roligaste personer frågade man sig i tidningen Se 1969. Och så rangordnade man dem som man tyckte hade sagt de roligaste kvickheterna under de senaste åren.
Jag har hela listan som den såg ut för 45 år sedan.


Presentationen börjar med kåsören Cello som beskrivs påföljande sätt:

”Veckans lustigkurre heter Olle Carle. Det är han som är Cello i Expressen, en oslagbar mästare på vitsens område. Han har roat svenska folket med sina ordlekar i över 30 år, och ännu är ingen ända vorden på hans lust att vända orden.”

Och här följer några smakprov ur den rikhaltiga repertoaren:

Enligt uppgift hade miss Holland i år det bästa höftarbetet och de snyggaste benen och det är ju också ett sätt att göra propaganda för nederländerna.


Om man i en diktaturstat demonstrativt lyfter på hatten för friheten så har man ingenting att sätta tillbaka hatten på.

Tiderna har förändrats och BH-fabrikanterna har lärt oss att nu har dom på 18 bast bäst byst.


Vi föredrar den klassiska musiken komponerad av Beethoven även om den är gjord av en stendöv tonsättare framför den moderna musiken som verkar vara gjord av en tondöv stensättare.

Näst efter raketer och kärringskvaller finns det ingenting som går fortare än en svensk sommar.

Senaste skandalen är att man har hittat en älg med käken avskjuten och sedan sålt köttet som prima vara. Det tycker jag är bra gjort, att av lik utan käke göra käk utan like.

Rent beklämd blir man när man läser att det föds mindre barn i Sverige än i något annat land i Europa. Hur små är dom egentligen?

De flesta människor man möter i Spanien talar en fullt begriplig svenska trots att många av dem varit hemifrån i flera veckor.

Fortsättning följer i morgon


1 kommentar:

  1. Dessa ordvrängningar skrattade jag gott åt.
    MVH: Jan Aronson

    SvaraRadera