onsdag 19 november 2014

FLER ROLIGHETER FRÅN CELLO

Olle Carle, alias kåsören Cello i Expressen, har listats av tidningen Se som Sveriges sjätte roligaste person 1969. Här följer ytterligare några av hans ordvitsar. Och den som tycker sig ha hört några av dem förr kan ju tänka på att de uttalades redan 1969.


Om man hör något som säger 999 bom, 999 bom, så är det en tusenfoting med klumpfot.

Förr i världen fick barnen undervisning om grundlagen i samskolan, i dag får dom undervisning om samlagen i grundskolan.

Ingen missunnar naturligtvis potatisodlarna att få rimligt betalt, den som krafsar fram potatis ur jorden måste ju ha en liten hacka.


Att dansbaneprästerna svänger om i dansens virvlar i full ornat kan möjligen synas som ett stilbrott, men ändamålen helgar medlen. Om Vår Herre tillåter sina tjänare att använda danshaken när dom mässar tillåter han dem säkert också att använda mässhaken när dom dansar.

Man behöver ju inte nödvändigtvis misstänka manskapet på Älvsnabben för att gömma undan sprit akterut bara för att dom har gjort det förut.


Nästa barnfilm kommer att inspelas i Dalarna och heter Falu-Tjorven.

Det är faktiskt sant att kaniner har mycket gott om tid, men det beror på att dom är så många. Och att dom är så många, det beror på att dom har så gott om tid.

Tiderna förändras. Förr hade även den täckaste behov av att pryda sig, nu har inte ens den prydaste behov av att täcka sig.

Fortsättning följer.
3 kommentarer:

 1. Mera sånt här! Tror att det var Cello som skrev böckerna : "Lätta tankar som lättat ankar" och "Några stycken i någras tycken", " Så, skörda och så vidare"
  MVH: Jan Aronson

  SvaraRadera
 2. Eller den lysandeVarför blommar inte hembiträdet?

  SvaraRadera
 3. Någonstans har jag snappat upp "En rasande fet på resande fot" som en av Cellos ordvändningar, men jag vet inte om det var något han bara använde enstaka gång eller återkommande - en sökning på nätet ger i alla fall inga träffar, ens hos Celloskåpet.

  SvaraRadera