onsdag 17 februari 2016

DEN FÖRSVUNNA DÖRREN

En gång i tiden hade alla tidningsfotografer eget mörkrum med sig på reportageresorna. Det var kameror och filmrullar och fotopapper och stora väskor och koffertar med kopieringsapparater och avmaskningsramar och telefotosändare och dunkar med framkallningsvätska och en massa andra konstiga grejer.


När fotograf E och kåsören tillsammans med en ung vikarie anlände till Mora hotell ett par dagar före Vasaloppet en gång på det glada 80-talet fick de hjälpas åt att bära så svetten rann om dem alla tre. In i bilen, ut ur bilen, in i hotellet, in i hissen, ut ur hissen och in i rummet, där fotograf E började göra i ordning ett mörkrum i hallen.


Problemet var bara att det inte fanns någon dörr mellan rummet och hallen. Där fanns fästen för gångjärn som tydde på att där en gång hade suttit en dörr, men nu var den borta.
Fotograf E tog då hissen ner till portieren och beställde en innerdörr till rummet. Han kom tillbaka tomhänt men meddelade att portieren hade sagt att dom jobbar på det och att dörren ju inte behövdes förrän dagen därpå.


Under tiden tog de en liten åktur i fotograf E:s bil för att bekanta sig med omgivningarna och det var nu händelseförloppet trissades upp och dramatiken började.
Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar