måndag 27 februari 2017

SHAKIN´ STEVENS OCH VASALOPPET

När Vasaloppet närmar sig tänker jag på Shakin´ Stevens.
Han har visserligen aldrig åkt Vasaloppet så vitt jag vet men hade ändå en central roll i detta arrangemang en gång i tiden, åtminstone för mig och några invigda.


Vi talar alltså om den gamle brittiske rockkungen som en gång i tiden fick en hit med den gamla folkvisan ”This old House”. Det var samma låt som redan på 60-talet hade översatts till svenska med namnet ”34:an” och som Per Myrberg slog alla svensktoppsrekord med och som när den äntligen åkte ut från listan troddes vara död och begraven för tid och evighet.


Samtidigt hade den lätt överårige och lite lönnfete brittiske rockaren Shakin´ Stevens gjort allt för att slå igenom utan att lyckas. Ända tills någon i hans omgivning kom på att man kunde damma av gamla ”This old House” och rocka upp den lite och piffa upp den med en video från en gammal murken kåk där Shakin´ Stevens skulle stå och sjunga medan han trampade igenom ruttna golvplankor och slog hål i väggarna så att sågspånen rök.


Då blev han plötsligt jättehet och dödshäftig och brottarbig och allt vad det hette över en natt och hamnade överst på hitlistorna.
Vad detta har med Vasaloppet att göra ska jag förklara längre fram i veckan i denna blogg.

1 kommentar:

  1. Ser fram emot nästa reportage om Vasaloppet. Tack Gunnar

    SvaraRadera