torsdag 2 mars 2017

VIMSIG VIKARIE ROCKAR LOSS

När kåsören tillsammans med fotograf E skulle bevaka Vasaloppet en gång i början på 80-talet hade de fått med sig en ung vikarie som medhjälpare.


När de kom fram till hotellet i Mora tilldelades de ett stort avlångt rum där tre sängar hade placerats på rad bredvid varandra med någon meters mellanrum
På lördagkvällen var det dans i restaurangen och hela trion gick ner för att äta. Eftersom de skulle upp vi halvfyra-tiden på natten för att ta sig till starten i Sälen föreslog kåsören att samtliga skulle gå tidigt till sängs för han kände sig gammal och trött redan på den tiden.


Evigt unge fotograf E ville dock svänga runt med dalkullorna i dansens virvlar och den 18-årige vikarien gick inte helller att hejda.
Vid elvatiden hade dock kåsören fått nog och drog sig tillbaka för att sova med löfte från de båda andra att de skulle ta det lugnt när de kom tillbaka till rummet.


Problemet var bara att en gång i halvtimmen gjorde vikarien en raid upp på rummet och satte sig att bläddra i en tidning, varpå han slog igång sin bandspelare som han hade laddat med Oh Julie med Shakin´ Stevens.


Den just insomnade kåsören vaknade då till och undrade sömndrucket för sig själv var han befann sig. Och just som han insåg detta och var på väg att somna om blev han klarvaken igen, 
Detta upprepades vid ett flertal tillfällen, varannan gång av att vikarien vände blad i tidningen med ett häftigt ryck som åstadkom ett pisksnärtsliknande ljud och varannan gång av att Shakin´ Stevens vrålade till i refrängen på Oh Julie.
Och varje gång lät det som om Shakin´ Stevens själv stod inne i rummet med hela sin orkester och öste på rakt i örat på kåsören.


Till slut satte sig denne upp i sängen och ropade:
- Nu ska det vara tyst här!
- Wow wow Julie! skrek Shakin´ Stevens tillbaka.
- Är det för högt? skrek vikarien genom larmet.
- If you love me truly, skrek Shakin´ Stevens.
- Det kan du ge dig fan på, skrek kåsören.


Till slut fick han sig ett par timmars sömn, men när det var dags att stiga upp vid halvfyra-tiden väcktes han på nytt av Shakin´ Stevens och sedan gick Oh Julie nästan non stop hela helgen ur vikariens bandspelare.
Vem som vann Vasaloppet det året kommer jag inte ihåg, men Shakin´ Stevens är på detta sätt för evigt förknippad med kraftmätningen mellan Sälen och Mora för mig.

1 kommentar:

  1. Inte konstigt att du förknippar Shaking Stevens med Vasaloppet . Tack för en bra story Gunnar

    SvaraRadera