fredag 11 maj 2018

MIDSOMMARFEST 1981

Här har det blivit dags för midsommarfirande på Sunningen 1981. Med två skyltbärande flickor i täten är man på väg mot ängen vid stora bryggan där den lövade stången väntar.



Marschen har som vanligt börjat uppe vid backkrönet. På bilden här under är det Västra kroken som passeras, medan allt fler ansluter till tåget. Finklädda ungdomar med flaggor och blommor i händerna är det som synes gott om.



Ända sedan min barndom på 50-talet har det dansats kring midsommarstången på Sunningen. Där har även förekommit fiskdammsverksamhet, säcklöpning, skottkärrerace och spring med potatis på sked. På kortet här under från 1979 ser vi till och med en skymt av baksidan på den gamla kiosken som brann ner några år senare.


Här följer ännu ett par sommarbilder från Sunningen som jag har hittat i ett av mina gamla fotoalbum.



På den första (från augusti 1979) ser vi hur Sunningevägen planar ut efter backkrönet mot korsningen med Undavägen. Där hästen går och betar är det i dag tät skog. På höger sida ligger i dag en förskola och lite längre fram går Bröstsimsvägen in till höger, där det 1979 bara var ängsmark. Strax utanför bildens vänsterkant går E6:an i dag.



Och när vi vandrar vidare bort mot det som i dag är Norgårdens butiksområde kommer vi till Bohusläningens Boktryckeri som såg ut så här 1979.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar